Ruimte voor inspiratie

Klooster Hoogcruts biedt ruimte aan evenementen, vergaderingen en bijeenkomsten die om een unieke locatie en bijzondere sfeer vragen. Zo blazen we gezamenlijk nieuw leven in een prachtige historische setting.

Calefactorium

Klooster Hoogcruts beschikt over een bijzondere ruimte op de eerste verdieping – Calefactorium genaamd – waar u uw gasten een warm welkom kunt heten.

Het Calefactorium biedt plaats aan 10 tot 20 personen. De unieke sfeer en de serene omgeving dragen bij aan een bijzondere ervaring van uw vergadering, bijeenkomst, workshop of event.

Het Calefactorium maakte standaard deel uit van het kloostergebouw in de middeleeuwen. Het was de plek waar een vuur werd onderhouden zodat de monniken zich er konden komen warmen na lange uren werken op het veld of studie in de onverwarmde ruimtes van het klooster. Gedurende lange tijd was dit de enige verwarmde ruimte in het klooster op de keuken en de infirmerie na. Het klooster Hoogcruts heeft momenteel ook enkel deze ruimte die verwarmd en geschikt is om letterlijk en figuurlijk op te warmen.

Vergaderruimte huren - Calefactorium

Kapittelzaal

Ruimte huren - Kapittelzaal

In de (onverwarmde) Kapittelzaal op de begane grond kunt u genieten van een lunch, borrel of diner. Catering op locatie is mogelijk en wordt verzorgd door Erik Stevens Catering. Zijn fijne kookkunsten en event-expertise én het prachtige klooster vormen de optelsom voor een geslaagde samenkomst!

Oratorium

Het Oratorium, de open kerk, is een prachtige plek met karakteristieke uitstraling, geweldige akoestiek en volop mogelijkheden: een picknick, een (zakelijke) ontvangst, een concert.

Tarieven en voorwaarden

Vergaderingen, bijeenkomsten en evenementen dragen bij aan het Klooster van de 21e eeuw. Het klooster staat open voor bedrijven, ondernemers, verenigingen en particulieren. Wel is Stichting het Limburgs Landschap selectief in het gunnen van de mooie ruimten aan derden. Elke aanvraag wordt getoetst en moet passen binnen het concept van HX hoogcruts. Een duidelijke omschrijving van het thema/doel van de bijeenkomst is dan ook een must.

Tarieven gebruik klooster:
– weekdagdeel (maximaal 4 uren) € 125
– weekdag (maximaal 8 uren) € 250
– weekenddag (ongeachte aantal uren) € 500

Er kan bij de reservering aangegeven worden of een beamer gewenst is. Gratis WiFi is aanwezig.

Voor een offerte op maat of reservering kunt u een bericht sturen naar hoogcruts@limburgs-landschap.nl