Over HX hoogcruts

HX hoogcruts is een plek waar heden, verleden en toekomst samenkomen. Waar je kunt vertragen en tot de essentie kunt komen van waar het voor jou over mag gaan.

Organisatie

Eigenaar
Klooster Hoogcruts is eigendom van Stichting het Limburgs Landschap (SLL).

Huurders
Vaste huurder (van een eigen ruimte) zijn Laugs Bouwmeesters/Ekoplus Bouwstoffen, Uit de Limburgse heuvels, Studio Minmin en Touchant.

Gebruikers
Klooster Hoogcruts heeft 7 gebruikers. Mensen actief op het gebied van kunst, cultuur, natuur of technologie, die het klooster gebruiken voor hun activiteiten en werk.

Ambassadeur Cittaslow

HX hoogcruts is ambassadeur van Cittaslow. Samen met andere organisaties, ondernemers en verenigingen in de gemeente Eijsden-Margraten die de kernwaarden van Cittaslow uitdragen.

Cittaslowgemeenten onderscheiden zich met specifieke kwaliteiten die bijdragen aan onze kwaliteit van leven. Ze delen de passie voor leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en het behoud van eigen identiteit. Sinds 2016 heeft de gemeente Eijsden-Margraten het keurmerk Cittaslow. Het staat voor de authenticiteit van kernen en buurtschappen, voor de talrijke monumenten, het cultureel erfgoed en de ambachtelijke streekproducten.

Partners

HX hoogcruts was er niet geweest zonder de steun van deze partners:


Provincie Limburg ondersteunt financieel de herontwikkeling van het klooster.

Gemeente Eijsden-Margraten is sparringpartner van HX hoogcruts in het dagelijks werkveld. De gemeente denkt mee over de programmering en ondersteunt enkele projecten en events financieel.

Buitengoed Hoogcruts is een platform dat de krachten van het gehucht Hoogcruts bundelt. Fruitbedrijf Notermans, Hoeve Cobelli, Camping de Kloostermuur, Camping Welkom, Landal De Waufsberg en HX hoogcruts profileren zich hierin gezamenlijk aan de buitenwereld