Over HX hoogcruts

HX hoogcruts is een plek waar heden, verleden en toekomst samenkomen. Waar je kunt vertragen en tot de essentie kunt komen van waar het voor jou over mag gaan.

Organisatie

Eigenaar
Klooster Hoogcruts is eigendom van Stichting het Limburgs Landschap (SLL).

Exploitant
SLL heeft de exploitatie van het klooster uitbesteed aan Stichting HX hoogcruts (HX productiebedrijf).

Bestuur
Nicole Cloudt (voorzitter), Nina Grunenberg en Lene ter Haar vormen het bestuur van HX hoogcruts.

Dagelijkse leiding
De dagelijkse leiding is in handen van kwartiermaker Carola Janssen.

Huurders
Vaste huurder (van een eigen ruimte) is Laugs Bouwmeesters/Ekoplus Bouwstoffen.

Gebruikers
Klooster Hoogcruts heeft 20 gebruikers. Mensen actief op het gebied van kunst, cultuur, natuur of technologie, die het klooster gebruiken voor hun activiteiten en werk.

Ambassadeur Cittaslow

HX hoogcruts is (in de persoon van voorzitter Nicole Cloudt) ambassadeur van Cittaslow. Samen met andere organisaties, ondernemers en verenigingen in de gemeente Eijsden-Margraten die de kernwaarden van Cittaslow uitdragen.

Cittaslowgemeenten onderscheiden zich met specifieke kwaliteiten die bijdragen aan onze kwaliteit van leven. Ze delen de passie voor leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en het behoud van eigen identiteit. Sinds 2016 heeft de gemeente Eijsden-Margraten het keurmerk Cittaslow. Het staat voor de authenticiteit van kernen en buurtschappen, voor de talrijke monumenten, het cultureel erfgoed en de ambachtelijke streekproducten.

Partners

HX hoogcruts was er niet geweest zonder de steun van deze partners:

Stichting Limburgs Landschap is eigenaar en verhuurder van klooster Hoogcruts.

Provincie Limburg ondersteunt financieel de herontwikkeling van het klooster.

Gemeente Eijsden-Margraten is sparringpartner van HX hoogcruts in het dagelijks werkveld. De gemeente denkt mee over de programmering en ondersteunt enkele projecten en events financieel.

Buitengoed Hoogcruts is een platform dat de krachten van het gehucht Hoogcruts bundelt. Fruitbedrijf Notermans, Hoeve Cobelli, Camping de Kloostermuur, Camping Welkom, Landal De Waufsberg en HX hoogcruts profileren zich hierin gezamenlijk aan de buitenwereld