Yolande van den Berge is systemisch equicoach

Als kind omringt Yolande zich het liefst met honden en paarden. Door de dynamiek in haar familiesysteem ontwikkelt zij een ‘will to please’, hetgeen onbewust haar gedrag en keuzes beïnvloedt. Haar passie voor dieren verdwijnt hierdoor naar de achtergrond. Zij wordt diëtist en later leidinggevende; de beïnvloeding van gedrag krijgt haar interesse. In haar onaflatende wil om zich te ontwikkelen kiest zij er in 2015 voor om haar hart te volgen. Zij gaat opnieuw studeren met als doel  mensen te helpen in hun persoonlijke groei, met de inzet van paarden en hun gedrag. Gepassioneerd en met een zorgvuldige balans tussen kennis en intuïtie start zij in 2020 haar eigen bedrijf.

Specialisme & drive

Yolande: “Samen met jou kijk ik naar je achtergrond, je eigen kudde. Waar sta je momenteel en wat is je rol? Waar ben je mogelijk onbewust en goed bedoeld terecht gekomen en welke gedragspatronen zijn er ontstaan die doorgaans effectief zijn, maar die je ook kunnen belemmeren? De aanwezigheid van het paard tijdens een systemische sessie is van meerwaarde. Paarden zijn als kudde-en prooidier onze leermeesters en laten onmiddellijk zien wat aandacht nodig heeft om je eigen unieke plek te kunnen innemen. Het natuurlijke gedrag van het paard geeft richting aan wat er ontbreekt in het geheel. Waar zit de urgentie, de spanning; paarden harmoniseren en willen resoneren. Deze heldere liefdevolle boodschap heeft een diepe uitwerking en het contactmoment met het paard en gaat eigenlijk voorbij aan woorden. Je ontvangt inzichten die er op een effectieve krachtige wijze toe bijdragen dat je kunt zijn wie je werkelijk bent.”

Waarom HX

HX hoogcruts is een plek waar heden, verleden en toekomst samenkomen. Waar je kunt vertragen en tot de essentie kunt komen van waar het voor jou over mag gaan.

Neem contact op met Yolande

Heb jij een vraagstuk waarop je al langer een antwoord zoekt? Ik vertel je graag wat ik voor je kan betekenen.