Nicole Cloudt is architect, eigenaar van Concept* Cloudt en voorzitter van Stichting HX hoogcruts

Nicole Cloudt studeerde in 2014 af als architect aan de Academie van Bouwkunst in Maastricht. In 2009 studeerde zij in Londen cum laude af als interieurarchitect.  Door de combinatie van beide vakgebieden bekijkt Nicole gebouwen vanuit de gebruiker, van binnenuit. Tijdens haar studie architectuur richtte ze Concept* Cloudt op (2012).

Specialisme & drive

Concept* Cloudt is een architectenbureau gespecialiseerd in het renoveren en verbouwen van bouwkundig erfgoed en het bouwen van nieuwe natuurlijke woningen. Het bureau maakt gebruik van natuurlijke materialen, stelt de gebruiker centraal en ontwerpt met zo weinig mogelijk impact op het milieu.

Waarom HX

Nicole is vanaf dag 1 betrokken bij de herbestemming van het klooster. Zij tekende voor de conceptontwikkeling en de architectonische toevoeging van nieuwe elementen. Daarnaast is HX Hoogcruts voor haar een herbestemmingsonderzoek en -experiment. Gefascineerd volgt ze de organische ontwikkeling van een leegstaand kloostercomplex in het centrum van de Euregio.

Nicole is daarnaast voorzitter van het bestuur van Stichting HX hoogcruts. Doel is om de ultieme herbestemming te vinden van klooster Hoogcruts.