Monique Breemen is tekstschrijver en ritueelbegeleider bij afscheid

Vanaf het moment dat ze kon lezen, was Monique gefascineerd door woorden. Omdat ze toegang verschaften tot een wereld die vele malen groter en fantasierijker was dan het dorp waar ze opgroeide. Ze ontwikkelde een antenne voor de kracht van woorden. Daar wilde ze anderen graag over vertellen. Dus koos ze voor een studie Nederlands, gevolgd door een aantal communicatieopleidingen. Jarenlang werkte ze met veel plezier als communicatieadviseur. Om in 2017 haar eigen weg in te slaan, als zelfstandig tekstschrijver en ritueelbegeleider bij afscheid.

Specialisme & drive

Ieder mens is bijzonder. Als je tenminste de moeite neemt om verder te kijken dan de buitenkant. Dat is de ervaring van Monique. Geen wonder dat ze niets liever doet dan verhalen vertellen over mensen. Over wie ze in essentie zijn en wat hen drijft. Luchtige verhalen liefst, met een serieuze ondertoon. Met een rode draad en een moraal. Monique houdt van woorden die de wereld mooier maken, zonder zaken anders voor te stellen dan ze zijn. Dat komt goed van pas bij de teksten die ze schrijft voor haar opdrachtgevers. Maar zeker ook bij de levensverhalen die ze schrijft voor een afscheid of andere bijzondere gelegenheid. Vaak worden haar woorden ondersteund door een passend ritueel of symboliek. Iets dat mensen voortaan herinnert aan dat bijzondere moment.

Waarom HX

“Het kloostercomplex en de rijk geschakeerde kloosterorde zorgen voor verrassende, nieuwe ideeën”, aldus Monique. “Er ontstaan hier dingen, die ik van tevoren nooit had kunnen verzinnen. Dat is voor mij de magie van Hoogcruts. Ik beschouw het als een voorrecht om onderdeel uit te mogen maken van de eeuwenoude geschiedenis van het kloostercomplex. Het leert me dat ik maar een voorbijganger ben. Maar wel iemand die iets achter wil laten. In de vorm van verhalen en eigentijdse rituelen.”