Marianne Grooten is organisator van dagretraites, bewustzijnstrainingen en een Summer school voor kinderen

Marianne studeerde tot 2005 aan de kunstacademie te Maastricht, waarna ze diverse andere opleidingen volgde. Zoals die van docent psychologie/pedagogiek en de opleiding tot coach en lichaamsgericht therapeute. Later ontwikkelde zij zich in het werken met energie en hooggevoelige jongeren. In 2010 opende ze haar praktijk voor coaching, massagebehandelingen en therapie. Daarnaast werkt ze tot op heden als coördinator en docente in de kunst & cultuur sector binnen het voortgezet onderwijs.

Specialisme & drive

Binnen Hoogcruts organiseert Marianne maandelijkse retraitedagen, waarvan het programma iedere maand anders van opzet en inhoud is. Hierbij werkt ze samen met yogadocenten, sound healers, voedingcoaches, emotioneel lichaamswerkers en gebruikers van HX. Zij omschrijft de retraite als een dag die je aan jezelf geeft. De retraite staat in het teken van vertragen, verinnerlijken, samenzijn, jezelf voeden en helen. In de nabije toekomst start Marianne ook met bewustzijnstrainingen: meerdaagse programma’s waarbij er dieper op één of meerdere specifieke thema’s wordt ingegaan in een kleine groep. Vanuit haar affiniteit met het nieuwetijdskind organiseert ze in de zomervakantie een Summerschool voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Daarin neemt ze kinderen d.m.v. workshops, spel en buitenactiviteiten mee op verkenning en verdieping binnen hun eigen belevingswereld.

Marianne vindt haar drive in het samenbrengen en verbinden van mensen. Het combineren van haar passies en persoonlijkheid in samenwerking met andere professionals met als doel dienstbaarheid. “Er is niks zo mooi en dankbaar als het mogen bijdragen aan de ander in diens kracht en licht te laten staan en stralen”, aldus Marianne.

Waarom HX

Hoogcruts voelt als een magische plek. Het klooster en de omgeving draagt alles in zich: rust, sereniteit, kracht maar ook liefde, warmte en geborgenheid. Volgens Marianne zijn dit ideale en tevens essentiële elementen om mensen bij zichzelf te brengen en ‘open’ te laten gaan.

Neem contact op met Marianne