Maaike Schauer is een professionele fotografe uit Maastricht

Fotografie is voor Maaike een vorm van communicatie, een uitlaatklep, een kunstvorm en sinds maart 2015 ook fulltime haar werk. Maaike heeft in het verleden gewerkt als docent, pedagoog en adviseur binnen het speciaal en regulier onderwijs voordat zij haar eigen bedrijf Schauer Fotografie heeft opgericht. Deze werkervaring heeft meegespeeld in het ontwikkelen van haar specialisatie en grote voorliefde: het portretteren van mensen van alle leeftijden.

Specialisme & drive

Maaike: “Als ik een portret maak en daar een bepaald gevoel in leg, hoeft dit bij de kijker niet hetzelfde gevoel op te wekken. Vaak ervaart de kijker een beeld heel anders dan de maker en ook anders dan de persoon die op de foto te zien is. Dit biedt een interessante ingang om mensen inzicht te geven in hun zelfbeeld in relatie tot de buitenwereld. Met deze kwetsbaarheid en wisselwerking ben ik veel bezig tijdens het uitvoeren van vrij werk. Als ik met een model werkt wil ik dat de sfeer en de omgeving veilig, rustgevend en inspirerend tegelijk zijn. Alleen op die manier kan ik een portret maken van de persoon achter het gezicht.”

Waarom HX

De sfeer op HX hoogcruts is sereen en verstild. De omgeving doet iets met mensen; maakt bij iedereen iets los. Dat maakt het voor Maaike de perfecte locatie om bezig te zijn met haar projecten.

Andere activiteiten

Naast portretten maakt Maaike ook productfoto’s, bedrijfsreportages, geeft ze fotografieles en werkt ze samen met Nikon Nederland en Sigma Benelux. Maaike’s werk heeft inmiddels bekendheid gewonnen in binnen- en buitenland en wordt omschreven als contrastrijk, artistiek, expressief en nét een beetje anders.

Neem contact op met Maaike