Len Dumont is een pelgrim, wandelgids en webdesigner uit Maastricht

Als cultuurwetenschapper met een focus op digitale mediacultuur verkende Len de mogelijkheden van het literaire web. Tegelijkertijd ontwikkelde hij zich als grafisch vormgever en webdesigner. Een gezond tegenwicht voor het beeldschermwerk vond hij in het wandelen. In 2006 maakte hij kennis met het fenomeen pelgrimeren tijdens een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. Sindsdien is hij besmet met het ‘caminovirus’ en neemt hij ook anderen op sleeptouw over de mooiste pelgrimswegen van de Euregio.

Specialisme & drive

Zinvolle online communicatie voor waardegedreven mensen en organisaties, dat is een notendop Lens specialisme: “In onze westerse samenleving is een groeiende behoefte aan zin, waarde en betekenis. Ik help professionele zingevers zoals coaches en therapeuten met hun online profilering zodat zij hun doelgroepen beter kunnen bereiken. Bij zijn andere activiteit, Pelgrim in Limburg, speelt zingeving ook een grote rol: “Door samen pelgrimerend op pad te gaan ontstaat er ruimte voor verstilling en reflectie. Wandelen biedt misschien wel de beste ontsnappingsroute uit de waan van de dag.”

Waarom HX

HX hoogcruts is voor Len meer dan een alternatieve werkplek: “De oude stenen ademen bezinning, verstilling en inspiratie. Precies de ingrediënten die je nodig hebt bij de voorbereiding van een nieuwe pelgrimstocht. Maar ook tijdens een branding sessie met een klant, waarbij je samen op zoek gaat naar de kernwaarden van een onderneming.”

Andere activiteiten

Len is een groot liefhebber van de haiku, een van oorsprong Japanse dichtvorm, en plaatst er geregeld een op Twitter (waar het een ‘twaiku’ wordt genoemd). Ook stept hij regelmatig een rondje op zijn Kickbike.