Irene Andriessen is leraar Zijnsoriëntatie.

Interesse in mensen en hun drijfveren is de rode draad in Irene’s werkzame leven. Zij werkte jarenlang in organisaties als managementtrainer en loopbaancoach. Gaandeweg kwamen vragen naar zingeving en spiritualiteit steeds meer naar de voorgrond. Wat doet er werkelijk toe? Waar gaat het om? Dit bracht haar op het spoor van Zijnsoriëntatie, een spiritueel pad van levenskunst. Hier vond en vindt zij haar inspiratie. Na een intensieve opleiding aan de School voor Zijnsoriëntatie in Utrecht geeft ze als leraar deze inspiratie, de visie en werkwijzen van Zijnsoriëntatie, door.

Specialisme & drive

Het is mogelijk een open, ruime en vrije wijze van zijn te ontwikkelen, waarin je op je gemak bent met jezelf en de wereld. Dat is Irene zelf in de beoefening van Zijnsgeoriënteerde meditatie gaan ervaren. Ze beschrijft de beoefening als rijk en vreugdevol, want “je natuurlijke aard is van nature helder, liefdevol en ontspannen.” Begeleiding van een leraar die de werking van meditatie kent is belangrijk om koers te houden, heeft zij in haar opleiding gemerkt. Het samen mediteren en oefenen met anderen noemt ze van onschatbare waarde. “Je doet het alleen en tegelijk samen. Dat is zo ondersteunend en bekrachtigend. Dus wat is er nu mooier dan een kans en een context creëren om deze levenskunst met elkaar te ontdekken?” Irene reikt het met hart en ziel aan. 

Waarom HX

In een klooster is traditioneel de beoefening van spiritualiteit volkomen op zijn plaats. In een ‘klooster van de 21ste eeuw’ past een spiritueel pad zoals Zijnsoriëntatie, dat eigentijds is en afgestemd op westerse mensen van nu, die midden in het leven staan. HX en Zijnsoriëntatie zijn voor Irene een vanzelfsprekende match. De energie die op Hoogcruts samenkomt, nodigt uit om jezelf in je veelzijdigheid te leren kennen en verwelkomen.

Neem contact op met Irene