Hanneke Krook is kunstschilder, createur en workshopleider

Mooie dingen maken is voor Hanneke een eerste levensbehoefte. Van haar 12e tot haar 18e levensjaar volgde zij cursussen naaktmodel tekenen. Dit leidde tot toelating op de Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s Hertogenbosch. Hanneke studeerde mode, later textiele werkvormen, tuin- en binnenhuisarchitectuur, en bleef daarnaast tekenen en schilderen. Totdat zij in 2014 de kans kreeg om van haar eerste passie haar beroep te maken. Zij richtte atelier Inter-K op, waarbinnen zij vrij werk en opdrachten schildert en workshops geeft.

Specialisme & drive

In alles wat Hanneke doet, ligt de onderliggende drijfveer om de wereld aangenamer te maken. Maar ook om die passie via haar workshops aan haar cursisten mee te geven. Haar specialisme is het portret- en modelschilderen, maar Hanneke heeft zich via diverse opleidingen, cursussen en masterclasses breed ontwikkeld op creatief gebied.

Waarom HX

Kort voordat Hoogcruts op haar pad kwam schreef Hanneke een wensgedachte, die aangeeft waarom HX bij haar resoneerde. “Ik heb een wens. De wens om kunst te beleven en te bekijken wat anderen maken. Ik heb een behoefte. De behoefte om mijn belevingen te delen met mijn medereizigers en -makers. Ik heb een droom. De droom om deel uit te maken van een groep kunstliefhebbers die hun inspiratie vermenigvuldigen door te delen. Ik heb een nest. Een nest bekleed met ezels en doeken, verf en kwasten, een chique sofa voor het model en een koffiehoek. Een nest waar wij elkaar ontmoeten om te delen wat ons heeft geraakt. Een nest waarin wij door kruisbestuiving uitgroeien tot paradijsvogels.” Ben je nieuwsgierig naar dit creatieve nest? Kom dan gerust eens aanvliegen en deel wat je beweegt. Er kunnen nog wel wat kleurrijke veren bij!’

Neem contact op met Hanneke