Anne Scheepers is meubel- en instrumentmaakster

“Work harp, play harp”, is de slogan van Anne’s bedrijf. Anne heeft altijd hard gewerkt om te doen waar ze hart voor had. Na een carrièreswitch van de PABO naar het Hout- en Meubilairingscollege, had Anne haar passie gevonden. In het laatste jaar van haar studie vertrok ze naar Galway, Ierland. Daar leerde zij diverse instrumenten kennen en leerde ze hoe zij deze kon maken. In 2018 studeerde zij af met de harp als meesterstuk. Om haar werk voort te zetten, richtte zij in 2019 haar eigen bedrijf op. Hier focust zij zich op het vormgeven van meubels op haar eigen(wijze) manier.

Specialisme & drive

“Ik ben ZZP’er, maar hout is mijn baas”, grapt Anne. Anne werkt met hout. Hout werkt met Anne. Zij werken samen in haar vak. Voor Anne is het vormen van een meubelstuk een spel tussen wat zij wil en wat het hout wil. Uiteindelijk bepaalt het hout de weg van het meubelstuk. Hout is namelijk veranderlijk. Elke dag is het een verrassing wat het gaat worden, dat houdt haar scherp. Het ene eiken is het andere niet… Mens en ruimte horen voor Anne ook bij het maken van het meubel op maat. Beide neemt zij mee in het ontwerp voor haar meubels. Het leren kennen van allebei is essentieel bij het verwezenlijken van de stukken. Anne doet dit alles niet per sé om haar boterham te verdienen, maar vooral omdat dit is waar haar hart ligt en het haar bezighou(d)t.

Waarom HX

Anne vindt het belangrijk dat jonge ondernemers in het Limburgs landschap de kans krijgen om te groeien. Het voormalig klooster Hoogcruts is hiervoor de ideale plaats. Het kloosterleven heeft altijd een bepaalde nijver- en levendigheid gehad. Men zorgde hier voor zichzelf, anderen en de natuur. “Vanuit die geest en ijver laat ik Hoogcruts mij en mijn meubels inspireren.”

Neem contact op met Anne