Summerschool Zijnsoriëntatie, pad van levenskunst

23 23 people viewed this event.

Zijnsoriëntatie is meer dan mediteren. Het is een diepgaande visie over wie je werkelijk bent, over je vrije, natuurlijke aard- en hoe je die vorm kan geven in je dagelijks leven. Het is een spiritueel pad van levenskunst. Dat pad leer je niet in de eerste plaats door theorie te bestuderen, maar juist door in meditatie te ervaren, te voelen, te onderzoeken en ontdekken wat deze meditatie teweegbrengt in je manier van zijn. Zo ontdek je dimensies van jezelf die in je dagelijks leven ondergesneeuwd raken onder haast, overlevingspatronen en gewoontes: onverstoorbare kalmte, stroming en levendigheid, gemak en een ruime, open blik die kijkt met respect, wijsheid en inspiratie.

De visie en bijbehorende methodes zijn ontwikkeld door -voormalig psychotherapeut, nu spiritueel leraar- Hans Knibbe, die de westerse benadering om een psychisch gezond leven te leiden heeft geïntegreerd in de eeuwenoude Tibetaans-boeddhistische leer en beoefening. Uit deze alchemie is een eigentijds en inspirerend spiritueel pad ontstaan voor westerse mensen.

In de summerschool verkennen we drie achtereenvolgende dagen de ‘levenskunst’ van Zijnsoriëntatie. Met veel gelegenheid om thuis te komen in je aard, te ontspannen en te genieten. Op het programma staan o.a. oefeningen om te aarden en je energiebalans te herstellen; onthechten en hoe dat een open, vrije waarneming mogelijk maak; toegang vinden tot de dimensie van inspiratie en wijsheid; respect en compassie in relatie tot jezelf en de ander. Werkvormen zijn meditatie-in-beweging, zitmeditatie, lichaamswerk, dans, visualisatie, oefeningen in 2-tallen en deelrondes.

Deelnemers die graag willen meedoen, met en zonder ervaring in Zijnsoriëntatie en meditatie, zijn van harte welkom. Heb je vragen of twijfels, bel me gerust!

Additional Details

Ruimte - Calefactorium

Kosten - € 245 per persoon

Organisator - Irene Andriessen, Leerruimte Zijnsoriëntatie

Meld je aan via de volgende website: http://www.ireneandriessen.nl/agenda/ →

 

Datum en tijd

17-08-2023 | 09:30 tot
19-08-2023 | 16:30
 

Let op! Aanmelden vóór

12-08-2023
 

Categorie

Deel met je vrienden