Serie ‘Vier gebaren’ – meditaties

235 235 people viewed this event.

In deze serie meditatie-avonden maak je kennis met de ‘vier gebaren’, een rijk en toegankelijk onderdeel van Zijnsgeoriënteerde meditatie. Je leert meditatieve gebaren van verbinding te maken: verbinding met je natuurlijke aard en met de ruimte en openheid daarvan. Door die verbinding te ervaren en erin te ontspannen kom je in contact met de diepe stilte, levendigheid en wijsheid van Zijn. Jóuw heel en compleet Zijn.

Elke avond start met een toelichting op het betreffende gebaar, dat we vervolgens in bewegende en zittende meditatie oefenen. Je krijgt zo een gedegen introductie in deze serie meditaties. Tevens leg je een basis voor beoefening thuis, met behulp van ingesproken geluidsbestanden. De bedoeling is daar je daar tussentijds mee oefent en zo vertrouwd raakt met de gebaren.

Programma:

We beginnen altijd met de meditatie kalmeer je geest: je haalt jezelf uit de waan van de dag. In deze meditatie leer je de stroom van je gedachten te stoppen en je aandacht in beheer te nemen. Zo train je stuurkracht en kalmeert je geest. Dit is een beoefening op zich, maar ook een voorbereiding op de vier gebaren-meditaties.

Daarna verdiepen we de meditatie door ons te richten op een specifiek ‘gebaar’:
1. Rust in aarde: door de dalende energiestroom te volgen naar je buik en naar de aarde, herstel je je energiebalans en ervaar je een diepe stilte, waar je in rust.
2. Wees stromend als een rivier: op de tweede avond maak je contact met de stroming van je energie en de inherente kwaliteiten van energie. De stroming toestaan en volgen brengt je als vanzelf naar zachtheid en gemak, levendigheid en sprankeling.
3. Kom thuis in de rijkdom van Zijn: via visualisaties leer je rechtstreeks af te stemmen op de dimensie van inspiratie en wijsheid, die in ons allemaal aanwezig is.
4. Open je hart: als laatste gebaar richt je je naar je hart, dat van nature open en compassievol is.  Op deze avond komen alle voorgaande gebaren samen. Dit brengt je bij het besef van compleetheid, ook wel rijkdombewustzijn genoemd. Je bent heel, open, vrij, liefdevol. Dat is je natuurlijke aard.

Data: dinsdagavonden 14 maart, 11 april, 16 mei en 13 juni 2023

Additional Details

Ruimte - Calefactorium

Kosten - € 70 voor de hele serie en € 20 voor een losse avond (avond 1 of 2)

Organisator - Irene Andriessen, Leerruimte Zijnsoriëntatie

Meld je aan via de volgende website: https://ireneandriessen.nl/agenda/ →

 

Datum en tijd

14-03-2023 | 19:30 tot
13-06-2023 | 21:30
 

Categorie

Deel met je vrienden