SERIE #2 ARTWARE EVENTS | Kunst en Humanistiek

507 507 people viewed this event.

SERIE #2 ARTWARE EVENTS | Kunst & Humanistiek

ARTWARE ziet kunst als een gedeelde ervaring die mensen, objecten, tijd en ruimte kan verbinden.

ARTWARE gebruikt het concept “HX hoogcruts – Klooster van de 21e eeuw” om de (maatschappelijke) positie van het kunstenaarschap, de (autonome) positie van het publiek en eigentijdse contexten van verstilling te verkennen.

De ARTWARE EVENTS zijn onderdeel van deze verkenning.
Gedurende één dag is van zonsopgang tot zonsondergang een kunstenaar te gast in het kloostercomplex van Hoogcruts. Het publiek wordt op basis van het verloop van de canonieke uren in timeslots van telkens een half uur in de gelegenheid gesteld een ontmoeting aan te gaan met een kunstwerk, het verloop van tijd, een gebouw en mensen.

Het doel is om de ervaring te delen van wat je de essentie van een moment zou kunnen noemen. Het gaat dus nadrukkelijk niet om een tentoonstelling maar om een gebeurtenis, een gedeelde ervaring.

In de periode tussen oktober 2020 en juni 2021 vond een eerste serie events plaats waaraan Judith Reinders, Merlin Kater, Daniël de Jong, Gladys Zeevaarders & Sophie Johns, Cassidy Mclaer en negen studenten van het Maastricht Institute of Arts aan deel hebben genomen.

Komende herfst wordt een begin gemaakt met een tweede reeks ARTWARE EVENTS op zondag 7 november, 12 december, 23 januari, 2 maart (aswoensdag), 10 april, 22 mei en 26 juni. Meer informatie over de ARTWARE EVENTS is terug te vinden op artwarepbk.nl.

Wanneer u een van de events wilt bezoeken dan kunt u contact opnemen via artware.pbk@planet.nl. Na aanmelding wordt u door ARTWARE een time-slot toegestuurd.

 

Additional Details

Kosten - Vrijwillige bijdrage ten gunste van de stichting HX hoogcuts.

Organisator - ARTWARE.pbk

Meld je aan via de volgende website: https://artwarepbk.nl/contact/ →

 

Datum en tijd

22-05-2022 | 07:00 tot
26-06-2022 | 19:00
 

Categorie

Deel met je vrienden