Ochtendgloren-wandeling en meditatieve yoga in Vastentijd ism Jardin Juliëtte

142 142 people viewed this event.

De lente is het seizoen van vernieuwing en wederopstanding. Soms heeft een mens behoefte aan juist zulke stereotypische symbolen. Het ontbreekt ons in vele gevallen simpelweg aan wilskracht en morele ondernemingszin. Coronamoeheid, een gevoel van totale vermoeidheid en ontevredenheid als gevolg van verzadiging of een gebrek aan interesse. 

Een Franse filosoof noemde dit gevoel Ennui. 

Misschien wel de grootste motiverende kracht om dat Ennui te overwinnen is het besef dat alles eenmalig is. Niets gebeurt tweemaal. Elke kans in het leven is een unieke kans. Elke moment is het juiste moment om goed te doen. De permanente eenmaligheid vormt de kern van ons mens-zijn. Alles wat we doen of nalaten maakt ons tot wie we zijn.

De lente van 2023 breekt maar één keer aan. Het is het moment om niet enkel het stof van onze kasten te vegen, maar ook en bovenal om een lenteschoonmaak te houden in onszelf. Om met hernieuwde kracht te kunnen leven als een lentezon die met zijn stralen het landschap rondom tot bloei brengt. Wees de lente in iemands leven, elke dag opnieuw!

Om dit gevoel van het doorbreken van ennui én het opkomende leven in de natuur te ervaren, ga ik graag met je op pad: 10-15 km wandeling met onderweg 30 minuten meditatieve yoga, gericht op versterken van je bewustzijn wat je meeneemt tijdens de wandeling. Na de wandeling genieten we van een licht ontbijt en is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de rondleiding door het klooster.

 

We starten tijdens zonsopkomst. Dit is op

zondag 26 februari om 7.27 uur

zondag 5 maart om 7.13 uur

zondag 12 maart om 6.57 uur

zondag 19 maart om 6.42 uur

zondag 26 maart om 7.26 uur

zondag 2 april om 7.11 uur

 

Minimaal aantal deelnemers: 4.

Additional Details

Ruimte - buiten

Kosten - € 27,50 inclusief licht ontbijt

Organisator - De Walnootboom

Meld je aan via het volgende e-mailadres: info@dewalnootboom.eu

Register using webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

26-02-2023 | 07:27 tot
02-04-2023
 

Categorie

Deel met je vrienden