Meditatie op HXhoogcruts

Meditatie op HXhoogcruts

686 686 people viewed this event.

Een eigentijdse vorm van meditatie in het klooster van de 21ste eeuw

Wil je graag regelmatig een begeleide meditatie doen, met andere mensen samen mediteren en/of leren hoe je kunt mediteren en wat voor jou werkt, dan ben je van harte welkom in de meditaties op HX hoogcruts. We beoefenen Zijnsgeoriënteerde meditatie: ontspannen bewegend, in rust zittend en soms met behulp van visualisatie – op woensdagochtend en woensdagavond, om de week.

Zijnsgeoriënteerde meditatie is een zeer toegankelijke meditatievorm, die lichaam, energie en geest aanspreekt. Een gedeelte doe je bewegend, dus je hoeft niet voortdurend stil te zitten.

Zoals het woord Zijnsoriëntatie al zegt: je maakt in de meditatie ruimte om te Zijn. Je komt los van de waan van de dag en laat je aandacht niet langer bezetten door  gedachten, doelen en goed/fout oordelen. Op die manier kalmeert je geest. Je ontspant, voelt je vrijer en lichter of juist meer aanwezig in je lichaam. Je landt in de ruimte van NU, waar je blik kalm en helder aanwezig is hoe het met je is.

Zo kom je in contact met de dimensie van jou, die van nature open, zorgeloos, liefdevol en vrij is. Een dimensie, die er altijd is, maar waar we vaak overheen leven in de drukte en gewoontes van ons dagelijks leven.

Na afloop van de meditatie geef ik een korte toelichting, is er ruimte voor vragen en praten we na over wat je hebt ervaren.
Wees van harte welkom, ook als je nog geen of weinig ervaring met meditatie hebt. Je kunt je opgeven per les, dus doe gerust eens mee!

Data voorjaar: 7 en 21 februari, 6 en 20 maart, 3 en 17 april, 8 en 22 mei, 26 juni

Tijden:
ochtend 9.00 – 10.30 uur
avond 19.30 – 21.00 uur

Additional Details

Ruimte - Calefactorium

Kosten - € 15 per keer, strippenkaart 5 keer voor € 70

Organisator - Irene Andriessen, Leerruimte Zijnsoriëntatie

 

Datum en tijd

07-02-2024 tot
26-06-2024
 

Let op! Aanmelden vóór

26-06-2024
 

Categorie

Deel met je vrienden